به گزارش ردکارپت فیلم: شبکه اچبیاو دوباره «برباد رفته» را به فهرست فیلمهایش اضافه کرد و با افزودن توضیحاتی تاکید کرد این فیلم در تجلیل از بردهداری نیست.
«بر باد رفته» دوباره به شبکه اچبیاو مکس افزوده شد و در عین حال ۲ فیلم ویدیویی به آن افزوده شد که به توضیح درباره محتوای تاریخی این فیلم میپردازند. این در حالی است که این فیلم ۲ هفته پیش از سوی وارنر میدیا از فهرست فیلمهای این شبکه حذف و اعلام شده بود لازم است درباره مسایل نژادی فیلم توضیح داده شود.
اکنون در یک ویدیوی الحاقی کوتاه ژاکلین استوارت از چهرههای دانشگاهی سینما درباره ضرورت اینکه چرا این فیلم که محصول سال ۱۹۳۹ است باید در همین فرم خودش پذیرفته شود، صحبت کرده و فیلم دومی هم که نیم ساعته و دربرگیرنده میزگردی از فستیوال فیلم کلاسیک ۲۰۱۹ درباره میراث این فیلم است، به آن افزوده شده است.
استوارت در صحبت هایش از این فیلم به عنوان یکی از محبوبترین فیلمهای همه دوران سینما یاد کرده و افزوده است دیوید او سلزینک همان زمان میدانست سیاهپوستان با چه حساسیتی این فیلم را تماشا خواهند کرد و رفتار شخصیتهای سیاهپوست فیلم چگونه زیر ذرهبین خواهد بود.
این متخصص سینما البته یادآوری کرده که «بر باد رفته» نگاهی نوستالژیک به گذشته دارد و جنوب را به عنوان جهانی از لطف و زیبایی تصویر کرده بدون اینکه از وحشیانه بودن سیستم بردهداری که آن جهان بر آن استوار بوده، چیزی بگوید. وی یادآوری میکند که شخصیتهای سیاهپوست فیلم منطبق با کلیشههای نژادی قدیمی و به عنوان خدمتگزارانی وفادار به اربابهای سفید تصویر شدهاند. به این ترتیب وحشتهای بردهداری و میراث نابرابر نژادی آن با بیتوجهی روبه رو میشود.
این استاد مطالعات فیلم و رسانه همچنین یادآوری میکند سیاهپوستانی که در فیلم بازی کردند مجاز به حضور در پیش نمایش فیلم در جورجیا نبودند و حتی هتی مک دانیل که به عنوان اولین فرد آفریقایی-آمریکایی برای ایفای نقش «مامی» موفق به کسب جایزه اسکار شد، اجازه نداشت در کنار دیگر بازیگران فیلم در مراسم اسکار بنشیند.
استوارت افزوده است تماشای «بر باد رفته» میتواند ناراحت کننده و حتی دردناک باشد، اما فیلمهای کلاسیک باید در دسترس همه باشند تا هم دیده شوند و هم درباره آن گفتوگو شود.
در خلاصه فیلم آمده است فیلم ۳ ساعت و ۴۱ دقیقهای «بربادرفته» درباره نبرد اسکارلت اوهارا برای نجات مزرعه محبوبش تارا و یافتن عشق در جنگ داخلی آمریکاست.
این فیلم ۸ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین بازیگر زن برای ویوین لی، بهترین کارگردانی برای ویکتور فلمینگ و بهترین بازیگر زن نقش مکمل را کسب کرد.
بدون دیدگاه