نویسنده

متولدین ۱۲ ژانویه سینما ، تئاتر و موسیقی؛ جک لندن

به گزارش ردکارپت فیلم: جان گریفیث لندن (انگلیسی: Jack LondonT زادۀ ۱۲ ژانویه ۱۸۷۶ – درگذشتۀ ۲۲ نوامبر ۱۹۱۶) نویسنده سوسیالیست آمریکایی بود. آثار او مانند آوای وحش، سپیددندان و گرگ دریا با استقبال خوانندگان روبرو شد. او از نخستین نویسندگان آمریکا بود که از راه نوشتن به ثروت زیادی دست یافت.
جک لندن
نام اصلی
جان گریفیث چنی
زاده ۱۲ ژانویهٔ ۱۸۷۶
سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، آمریکا
درگذشته ۲۲ نوامبر ۱۹۱۶ (۴۰ سال)
گلن الن، کالیفرنیا، آمریکا
پیشه رمان‌نویس، روزنامه‌نگار، داستان کوتاه نویس، نویسنده، خبرنگار، مقاله‌نویس و سوسیالیست
زمینه کاری رمان، داستان کوتاه
ملیت آمریکایی
سبک نوشتاری واقع‌گرایی، طبیعت‌گرایی
کتاب‌ها آوای وحش

سپید دندان

گرگ دریا

همسر(ها) الیزابت بسی می مادرن (ا. ۱۹۰۰–۱۹۰۴)
چارمین لندن (ا. ۱۹۰۵)
فرزند(ان) دو فرزند از همسر اول

وی صحنه‌هایی که تصویر کرده را با چشم خود دیده و قهرمانان بیشتر داستانهایش کسانی هستند که با او معاشرت داشته‌اند. در نوشته‌های جک لندن تأثیر افکار چارلز داروین، هربرت اسپنسر، کارل مارکس و فریدریش نیچه آشکار است. این آثار که گاهی رنگ شدید ناتورالیستی به خود می‌گیرند غالباً تجزیه و تحلیل‌های بسیار دقیق اجتماعی هستند

زندگی‌نامه

جک لندن در خانواده تنگدستی در سان فرانسیسکو به دنیا آمد و در اوکلند بزرگ شد. او با اینکه توانست در دانشگاه پذیرفته شود، تحصیلات رسمی چندانی نداشت و هرچه آموخت، خود آموخت و بسیاری از آثار ادبی را در کتابخانه عمومی اوکلند خواند. در ۱۸۸۹ در کارخانه کنسروسازی کاری سخت و سنگین پیدا کرد. بعد با پولی که از نامادریش وام گرفت قایقی خرید و به صید غیرقانونی صدف پرداخت. در ۱۸۹۳ به عنوان کارگر با یک کشتی شکار شیر دریایی به ژاپن رفت. بازگشت او با بحران اقتصادی سال ۱۸۹۳ و مبارزات کارگری هم‌زمان شد. مدتی بی‌کار و ولگرد بود و در شهر بافلو به زندان افتاد. بعد به اوکلند بازگشت و دبیرستان را تمام کرد. خیلی دوست داشت که به دانشگاه کالیفرنیا برود و پس از سه ماه کوشش فشرده در تابستان ۱۸۸ در آنجا پذیرفته شد. اما به دلیل بی‌پولی ناچار پس از یک سال دانشگاه را رها کرد.
در ۱۸۹۷ با کشتی و همراه با دیگر جویندگان طلای کلوندایک به شهر داوسون در یوکان رفت. در آنجا بیمار شد و پزشکی او را درمان کرد. داستان کوتاه برپا کردن آتش یادگار این دوره از زندگی او است. پس از بازگشت به اوکلند بیش از پیش به تبلیغ سوسیالیسم و نیز نوشتن پرداخت. او سعی داشت که با نوشتن و فروش آثارش (به گفته خودش با فروش مغزش) از بی‌پولی و اجبار به کار بدنی رها شود. همزمانی این تصمیم او با گسترش مجله‌های عامه‌پسند ارزان که به‌دنبال داستان‌های کوتاه بودند باعث شد که او بتواند از راه نویسندگی پول درآورد. به‌زودی نویسنده‌ای موفق شد و در سال ۱۹۰۰ درآمد او از نویسندگی به ۲۵٬۰۰۰ دلار رسید.
جک لندن دو بار ازدواج کرد. در ۱۹۱۰ ملکی به وسعت چهار کیلومتر مربع را در شهرستان سونوما در کالیفرنیا خرید و سعی در کشاورزی با روش‌هایی ابتکاری و ویژه خود کرد ولی موفقیتی نداشت. این ملک اکنون با نام پارک تاریخی جک لندن به دست دولت آمریکا اداره می‌شود. جک لندن در ۱۹۱۶ از نارسایی کلیه درگذشت، اگر چه برخی روایات مرگ او را ناشی از الکلیسم یا حتی خودکشی می‌دانند. بر گور او در پارک تاریخی جک لندن در سونوما صخره‌ای خزه گرفته گذاشته‌اند. جک لندن مدت کوتاهی پیش از مرگش، طی نامه‌ای از حزب سوسیالیست استعفا داد. در بخشی از این نامه چنین آمده‌است:

رفقای گرامی!
من از حزب سوسیالیست استعفا می‌دهم زیرا فاقد روح و شور مبارزه‌ای است و بر جنگ طبقاتی تأکید نمی‌ورزد. من در اصل عضو حزب سوسیالیست کارگری بودم که انقلابی بود و تا سرحد نابودی مبارز. من عضو مبارز حزب سوسیالیست بوده‌ام؛ سوابق مبارزاتی من حتی در این هنگام نیز تماماً فراموش نشده‌است. من که خود در مبارزه طبقاتی تعلیم یافته بودم برابر آنچه که در حزب سوسیالیست کارگری آموخته و بدان عمل می‌شد معتقد بودم که طبقه کارگر به وسیله مبارزه و با آشتی ناپذیری با دشمن می‌تواند خود را آزاد کند. از آنجا که سوسیالیسم در سال‌های اخیر با سازشکاری و آشتی ناپذیری همراه بوده‌است در می‌یابم که روح و فکرم مانع ابقاء من در عضویت حزب سوسیالیست است.

میدان بزرگی در شهر اوکلند به نام او گذاشته شده و کلبۀ چوبی او هنگام جستجوی طلا در یوکان در گوشه‌ای از میدان قرار دارد.

سبک

آثار جک لندن روایتی از سختی‌های زیست در آمریکای انتهای قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است، تصویر دقیق و پر از جزییاتی که وی از آن جامعه به دست می‌دهد منبعی برای شناخت و مطالعه مردم آمریکا است.

کتاب‌شناسی
رمان

The Cruise of the Dazzler (1902)
دختر برف‌ها (۱۹۰۲)
آوای وحش (۱۹۰۳)
The Kempton-Wace Letters (۱۹۰۳)
(published anonymously, با همکاری Anna Strunsky)
گرگ دریا (۱۹۰۴)
بازی (۱۹۰۵)
سپیددندان (۱۹۰۶)
قبل از آدم (۱۹۰۷)
پاشنه آهنین (۱۹۰۸)
مارتین ایدن (۱۹۰۹)
Burning Daylight (۱۹۱۰)
ماجراجو (۱۹۱۱)
طاعون سرخ (۱۹۱۲)
پسر آفتاب (۱۹۱۲)
The Abysmal Brute (۱۹۱۳)
دره ماه (۱۹۱۳)
The Mutiny of the Elsinore (۱۹۱۴)
ستاره گرد (۱۹۱۵)
(published in England as The Jacket)
خانم کوچک در خانه بزرگ (۱۹۱۶)
جری در جزیره (۱۹۱۷)
مایکل، برادر جری (۱۹۱۷)
Hearts of Three (۱۹۲۰)
(novelization of a script by Charles Goddard)
بنگاه آدم‌کشی (۱۹۶۳)
(ناتمام، تکمیل شده توسط رابرت ال. فیش)

مجموعه داستان کوتاه

پسر گرگ یا بچه گرگ
داستان‌های دریای جنوب
سموک بیلیو

خاطرات شرح‌حال گونه

جان بارلی کورن

غیرداستانی و مقاله

تهیدستان (گزارش ۱۹۰۳)

سایر آثار

آشتی ناپذیر
آفتاب سوزان
از خودگذشتگی زنان
تب طلا
جای پای خورشید
جزیره وحشت
خاموشی سپید
در تلاش آتش
در کشوری دوردست
دزدان خلیج
دوزخیان
سرگذشت کشتی اسنارک
سگ سیرک
شراب مالت
طاعون سرخ
عشق زندگی
فرزندان یخبندان
کشتی شکسته‌ها
ندای جنگل
مسافرت در دریاها
بنگاه آدم‌کشی


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند