خاطرات سینمای ایران از استاد آواز ایران/فیلم

به گزارش ردکارپت فیلم: محمدرضا شجریان اگرچه نامش با موسیقی و آواز گره خورده، اما سینما هم صحنه‌هایی از حضور هنرمندانه او را به یادگار ثبت کرده است.

سینمای ایران همیشه پیوندی محکم با موسیقی، بویژه موسیقی سنتی داشته و ساز و آواز هنرمندان مطرحی از این عرصه ترکیب روح‌نوازی را در قاب فیلمسازهای مختلف به جا گذاشته است.

محمدرضا شجریان از آن دست هنرمندانی است که سینمای ایران کم از او خاطره ندارد؛ چه آن‌جایی که در «دلشدگان» علی حاتمی همراه با حسین علیزاده نوای دل‌انگیز موسیقی ایرانی را به یادگار می‌گذارد و به جای امین تارخ (خواننده گروه موسیقی فیلم) می‌خواند و چه آن‌جا که روی فرش قرمز جشنواره کن صدای «دلشدگان» شجریان با حضور بازیگران «فروشنده» اصغر فرهادی به گوش می‌رسد.

علی حاتمی «دلشدگان» را با تمرکز بر موسیقی ایرانی ساخت که در آن گروهی نوازنده سازهای ایرانی برای پر کردن صفحه به خارج از کشور سفر می‌کنند. داستان فیلم در دوران قاجار روایت می‌شود و یکی از خواننده‌های فیلم هم است که به جای او، محمدرضا شجریان می‌خواند. حسین علیزاده در جایی گفته است که بسیاری از تصنیف‌هایی را که شجریان در این فیلم خوانده خود علی حاتمی سروده و بعد فریدون مشیری آن‌ها را بازبینی کرده است. این تصنیف‌ها همه در آلبومی با نام «دلشدگان» گردآوری و منتشر شدند.

جایگاه این هنرمند مطرح موسیقی در عرصه سینما چنان بوده که در نهمین جشن خانه سینما بزرگداشتی برای او برپا و تندیس ویژه خانه سینما به او اهدا شد.

این مراسم ۲۰ شهریور ۱۳۸۴ در تالار وحدت برگزار شد. آن دوره محمدمهدی عسگرپور دبیر جشن خانه سینما بود و در بخش پایانی جشن، امین تارخ روی صحنه رفت و بعد از پخش تصاویری از فیلم «دلشدگان» با خواندن متنی از شجریان دعوت کرد تا برای دریافت تندیس افتخار خانواده سینما روی سن بیاید.

او در بخشی از متن خود بیان کرد: سینمای ایران بخشی از پیکره شکوهمند فرهنگ ایران اسلامی است و این صدایی که روح آدمی را به وجد ‌آورد، پژواک مدام عاشقان این فرهنگ است… ما مفتخریم که از سوی جامعه اصناف سینمای ایران تندیس افتخار خود را برای دماوند موسیقی ایران، به یادگار خوب سهراب، حضرت استاد محمدرضا شجریان تقدیم کنیم.

شجریان که در این جشن غافلگیر شده و حضورش روی سن با تشویق ممتد حاضران همراه بود، با بیان این‌که به عنوان بیننده به این جشن آمده، گفت: افتخار می‌کنم که در بین اهالی سینما و شما که به سینما عشق می‌ورزید هستم. من دلم برای تمام هنرهای این سرزمین می‌تپد، سال‌هاست به سینما عشق می‌ورزم و بخش ارزنده‌ای از زندگی من در منزل و با فیلم‌های سینمایی گذشته است.

شجریان سپس تصنیفی را خواند که به گفته خودش در تنهایی برای خودش می‌خواند.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند