«لولی»

رضا فرهمند کارگردان سینمایی «لولی»؛ فاصله از جریان حاکم در سینما

به گزارش ردکارپت فیلم:  نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «لولی» می‌گوید ما تنها فیلمی هستیم که با این فرم و ساختار به سینما آمده‌ایم و تا جریان حاکم بر سینما فاصله داریم.

به گزارش روابط‌عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، رضا فرهمند، نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «لولی» درباره این فیلم گفت: «لولی» فیلم روان و شفافی است که سادگی و صداقت آن از صداقت یک مستندساز می‌آید که در روزهای سخت خارج از ایران مانند بحران‌های سوریه، عراق و افغانستان حضور داشته و انسان‌ها را دیده است.

وی افزود: بعد از ۸-۹ سال که در ایران نبودم و فیلمسازی نکردم وقتی به ایران برگشتم، شروع به کار کردم و خوشحالم از این که سراغ سینمای بدنه نرفتم. به‌خاطر آن که از صداقتی در فیلمسازی می‌آیم که روزهای سخت جنگ را دیده و زمانی که از جنگ می‌آیی نمی‌توانی غیر از اینکه صادق باشی و صادقانه و باتوجه‌به تمام پشتوانه‌های فرهنگی‌ات حرف بزنی کار دیگری کنی.

این کارگردان با اشاره به خاص بودن این فیلم گفت: به‌شدت ریسک بزرگی کردم که در جریان حال حاضر سینما فیلم ساختم؛ سینمایی که به‌جای اینکه به عمق فرهنگی خود حرکت کند به سطح مسائل دردناکی می‌پردازد که دردی را دوا نمی‌کند. این سینما درد دارد برای اینکه به‌سختی با مخاطبانش ارتباط برقرار می‌کند. ولی آنچه که می‌دانم این است که دینم را نسبت به تمدن ایرانی و اسلامی ادا کرده‌ام.

فرهمند ادامه داد: درباره ۴۶ سال سینما صحبت می‌کنیم که تعداد فیلم‌هایی که در حوزه دینی و معناگرا در آن تولید شده بسیار کم تعداد و اندک است. به این دلیل این فیلم را ساختم که این مکان و قداست و این فرهنگ را از جریانات سیاسی جامعه جدا کنم. هنوز اعتقادات دینی ما در قلبمان است، نباید با مسائل سیاسی ادغام شود و این یکی از اهداف من در ساخت این فیلم است.

این کارگردان با اشاره به موضوع فیلم گفت: فکر می‌کنم ما تنها فیلمی هستیم که با این فرم و ساختار به سینما آمده‌ایم و از جای دوری می‌آییم ضمن این که تا جریان حاکم بر سینما کمی فاصله داریم. منتظر بازتاب و اتفاقات خوبی از سمت مخاطب نیستم. به دلیل اینکه می‌دانم سینمای ما دچار چه ابتلائاتی شده و چه بلایی سر مخاطب آمده است؛ مخاطب ما حال خوبی ندارد و بخشی از آن به عهده ما فیلمسازان است که کالای اصلی را به او نمی‌دهیم.

فرهمند ادامه داد: سینمای ما سینمای شرق است؛ ما از دنیای پرتمدن آمده‌ایم و آنچه به مخاطب می‌دهیم پرداختن به موضوعات اجتماعی است که شاید اگر در بستر فرهنگ و تمدن خودمان به آن بپردازیم بازتاب و حال بهتری به مخاطبمان بدهیم.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند