اکران

جمشید خاوری: سال آینده فیلم نسازید!

به گزارش ردکارپت فیلم: جمشید خاوری در یادداشتی در خبرنیوز نوشت:کارشناسان می گویند ظرفیت اکران فیلم در سینماهای کشور به طور متوسط سالی ۷۰ فیلم است. اما چند روز قبل که اعلام شد ۱۱۰ فیلم متقاضی شرکت در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر هستند به این فکر کردم که این آثار قرار است کی و کجا اکران شوند؟

بیشتر که بررسی کردم دیدم این تازه یک طرف ماجراست. چرا که حدود ۸۰ فیلم نیز قبل از جشنوارۀ پارسال ساخته شده اند که هنوز روی پرده نرفته اند. از بین فیلمهایی که در بخشهای اصلی جشنواره سی و هشتم حاضر بودند؛ امسال فقط ۱۰ فیلم روی پرده رفته اند که نیمی از آنها با بودجه های دولتی ساخته شده اند و تهیه کننده های بخش خصوصی عمدتا ترجیح می دهند تا پایان دورانِ کرونا و بازگشایی گستردۀ سینماها صبر کنند.

به اینها اگر حدود ۴۰ فیلم که سال ۹۷ و قبل از آن ساخته شده اند را نیز اضافه کنیم به عدد ۲۰۰ فیلم می رسیم که برای اکران آنها در شرایط عادی نیاز به سه سال زمان داریم! البته به شرطی که از الان تا سال آینده برای هیچ فیلمنامه ای، پروانۀ ساخت صادر نشود که امری محال به نظر می رسد.
بنابراین در بهترین شرایط، اگر توزیع واکسن کرونا از بهار آینده در کشور شروع شود و واکسیناسیون عمومی تا پایان سال ادامه داشته باشد، سینماها در بهار ۱۴۰۱ می توانند مانند شرایط عادیِ سالهای قبل، فعالیت خود را از سر بگیرند که تازه آن موقع، دعوای اصلی بین فیلمسازان و سینماداران شروع می شود که اول، کدام فیلمها روی پرده بروند! آغاز بحران آنجاست که برنامه ای برای فیلمهای پشت خط مانده وجود ندارد و طبق معمول، بعضی فیلمها قربانیِ «فیلم سوزی» خواهند شد.

بعد از تحریر: در شرایط کنونی که فعالیت سینماها با ظرفیت کامل امکان پذیر نیست؛ شاید راه حل های مقطعی مثل اکران آنلاین وجود داشته باشد که آن هم تا بخواهد جا بیفتد زمان می برد. اما برای علاقمندان جدی سینما که حدود یک سال است رنگ پرده ندیده اند و دلشان برای فیلم دیدن در سالن های سینما تنگ شده، هیچ راهی جز انتظار باقی نمی ماند.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند