با پایان سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر و اعلام برندگان که با بیانیه هیات داوران همراه بود و در آن درباره سیمرغ «هنر و تجربه» و اهدا نشدن آن نکاتی مطرح شد، موسسه «هنر و تجربه سینمای ایرانیان» با تاکید بر لزوم اختصاص بخش مستقلی به فیلمهای هنر و تجربه، در جشنواره فیلم فجر نکاتی را درباره برخورد این رویداد سینمایی با جریان سینمای هنری و تجربی متذکر شد.
متن بیانیه موسسه «هنر و تجربه» بدین شرح است:
«به نام خدا
موسسه «هنر و تجربه سینمای ایرانیان» از رویکرد هیات محترم داوران این دوره از جشنواره فجر مبنی بر لزوم اختصاص بخش مستقل هنر و تجربه، در جشنواره که در بند چهارم بیانیه این هیأت منعکس شده استقبال میکند.
موسسه سینمایی «هنر و تجربه» با تاکید بر ضرورت احترام به همه سلایق سینمایی در یک جشنواره ملی، معتقد است نمیتوان به بهانه فیلمهای پرمخاطب، سینمادوستان را از دیدن فیلمهای هنری و تجربی محروم کرد.
نکته دیگری که اشاره بدان ضروری مینماید این است که اصلاح ساختارها و رویههای منسوخ و حذف تفکیک فیلمها به سینمایی و ویدیویی از ضروریات عصر دیجیتال است و تا زمانی که این اصلاح صورت نپذیرد بخشی از فیلمهای کیفی سینمای هنری و تجربی به بهانه داشتن پروانه ویدیویی و علیرغم موفقیتهای خیره کننده در جشنوارههای معتبر جهانی از حضور در این جشنواره منع میشوند.
این موسسه همچنان تاکید میکند عنوان سیمرغ هنر و تجربه، به دلیل فقدان اطلاع دستاندرکاران محترم جشنواره از پیشینه این جریان قدرتمند، بهتر است با نام دیگری در مجموعه سیمرغهای جشنواره قرار گیرد.
با توجه به تاکید مکرر دستاندرکاران محترم جشنواره و هیات داوری ادوار مختلف جشنواره طی هفت سال گذشته و برای حفظ هویت این نوع سینمای مهم و پرهیز از خدشه به آن در یک جشنواره با رویکرد فقط مخاطب عام، این موسسه در تلاش است تا جشنواره اختصاصی و مستقل سینمای هنر و تجربه، را در سالیان آینده برگزار کند.
در پایان پیشنهاد میشود در صورت اصرار به ادامه روند فعلی، بخش هنر و تجربه، به عنوان یکی از بخشهای رسمی جشنواره فیلم فجر («نگاه نو» و فیلم کوتاه و مستند) پذیرفته شود و مثل همان بخشها یک هیات داوری مجزا برای اهدای سیمرغ بهترین فیلم «هنر و تجربه» در نظر گرفته شود.
بدون دیدگاه