تئاتر کودک

کدام کشورهای خارجی در جشنواره تئاتر کودک همدان حضور دارند؟

به گزارش ردکارپت فیلم:  دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اعلام این خبر که ۶ گروه بین‌المللی از ازبکستان، ارمنستان، عراق، برزیل، ترکیه و روسیه در این رویداد اجرا خواهند داشت گفت: آوردن گروه‌های بین‌المللی به ایران در شرایط فعلی سختی‌هایی داشت؛ ولی موفق شدیم هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم.

نشست رسانه‌ای بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی نمایش کودک و نوجوان، با حضور حمید نیلی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره، مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و سیدمسعود حسینی شهردار همدان صبح امروز ۶ آبان در تالار هنر برگزار شد.

حمید نیلی در ابتدای این نشست گفت: توجه به آموزش یکی از نکات این جشنواره است. یکی از مباحث مهم رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم امیدآفرینی است و جشنواره امسال به این نکته توجه دارد. حضور نهاد شهرداری برای بهتر برگزار شدن جشنواره از نقاط قوت این جشنواره است. یکی از نهادهایی که می‌تواند به ما کمک کند، شهرداری است و من از شهردار همدان کمک می‌خواهم.

وی افزود: پیام این جشنواره پیام امنیت است که در ایران ساری و جاری است. همه باید بدانند که آرامش ایران زبانزد عام و خاص است.

سیدمسعود حسینی، شهردار همدان نیز اظهار داشت: الوند نماد استقامت و بوعلی سینا نماد علم و باباطاهر نماد ادب و هنر است. پویایی و زندگانی همدان بالغ بر ۳۵۰۰ سال است و از این نظر فقط آتن و رم را می‌توان شبیه به همدان دانست. این شهر پایتخت تاریخ و تمدن است. ما با تمام توان در کنار وزارت ارشاد برای اجرای جشنواره تئاتر کودک خواهیم بود و هفته آینده خروجی این جشنواره مشخص می‌شود.

حضور ۶ کشور خارجی در جشنواره تئاتر کودک همدان/ نیلی: پیام این جشنواره «امنیت» است

مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ادامه این نشست بیان کرد: تنها جشنواره‌ای که عموم مردم و خانواده ها درگیرش می‌شوند جشنواره کودک است. موج شادی بچه‌ها در این رویداد فراگیر می‌شود. در دوره قبل بیش از صدهزار نفر مخاطب در سالن‌های مختلف داشتیم.

وی افزود: تلاش ما این است که این رویداد فقط در همدان برگزار نشود و در ۹ شهرستان این استان هم رویدادهایی خواهیم داشت. دو خودروی سیار، مناطق حاشیه ای و روستاها را پوشش خواهند داد. شبکه های تلویزیونی پویا و امید هم در این ایام برای انعکاس جشنواره فعال خواهند بود.

امیر مشهدی عباس، دبیر جشنواره نیز درباره برپایی دوره گذشته جشنواره در اردکان گفت: اگر شرایط میزبانی در جایی مهیا نباشد به شهر دیگری منتقل می‌شود. جشنواره مثل یک جریان می‌ماند که کسی نمی‌تواند متوقفش کند. امیدوارم جشنواره در شهر خودش همدان بماند چون بهترین تماشاچیان دنیا همدانی‌ها هستند. با کمک شهردار یک سالن تئاتر به سالن‌های شهر اضافه شده است.

وی افزود: ۵۹ نمایش در کل جشنواره اجرا می‌شود و ۱۲ اثر نقالی خواهیم داشت. در دو سال گذشته جزو بیست جشنواره برتر تئاتر کودک و نوجوان بودیم. این جشنواره برای دنیا اهمیت دارد. تئاتر کودک و نوجوان هیچ چیز از تئاتر دنیا کم ندارد.

دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد: برگزاری جشنواره کار بسیار سختی است. امیدواریم که پس از جشنواره با انرژی خوبی که از کودکان و نوجوانان ایجاد می‌شود خستگی حاصل از جشنواره رفع شود. با توجه به شعار جشنواره  «تئاتر و گفتگوی بدون مرز»، ما تلاش کردیم تا در راستای این شعار پیش برویم.

وی آماری از تعداد گروه‌های حاضر از استان‌های مختلف در جشنواره ارائه کرد و از ارتقای سطح کمک هزینه به آنها و ارتقای ۳۵ درصدی به آن گفت و افزود: کمک هزینه پارسال ۴۰ میلیون تومان بوده و امسال به بالای ۵۵ میلیون تومان رسیده است. در بخش ارزش جوایز ۳۰ درصد افزایش داشتیم. جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باید بازتاب فعالیت‌های یک سال گذشته خود باشد. ما با افزودن بخش رادیو تئاتر و دیگر بخش‌ها سعی کردیم که این جریان را ایجاد کنیم و این منوط به این است که این موضوع ادامه‌دار باشد.

مشهدی‌عباس در خصوص آثار بخش بین‌الملل تاکید کرد: ما آثار بین‌الملل را عمدتاً دعوت نمی‌کنیم و خودشان درخواست می‌دهند؛ زیرا به لطف خدا از رنکینگ جهانی برخوردار هستیم و نیازی به این دعوت نیست. موضوع مهمی که وجود دارد تطبیق زمان برگزاری جشنواره با زمان مطلوب برگزاری جشنواره‌های بزرگ جهانی است.

دبیر جشنواره در پاسخ به چالش‌هایی چون تعویق پروازهای هوایپمایی و مشکلات حمل و نقل برای گروه‌های بین‌المللی جشنواره اظهار کرد: ما با چالش‌هایی چون گران شدن بلیت هواپیما و هماهنگی پروازها روبرو بودیم که در نهایت به یاری اداره‌کل هنرهای نمایشی و شهردار این هماهنگی رخ داد و در خصوص بخش بین‌الملل هم در حال حاضر با وضع مطلوبی روبرو هستیم.

سختی آوردن گروه‌های بین‌المللی به ایران

مشهدی عباس ادامه داد: آوردن گروه‌های بین‌المللی به ایران در شرایط فعلی سختی‌هایی دارد. چون رسانه‌ها جو عجیبی از ایران درست می‌کنند. در جشنواره مریوان هم همه دیدند گروه های خارجی ایران اجرا کردند و هیچ مشکلی پیش نیامد. در بخش بین‌الملل گروه‌های باکیفیتی حضور دارند که بلیت پرواز آنها هماهنگ شده است.

او با اشاره به بخش بلیت‌فروشی آثار گفت: در خصوص بلیت ما بلیت فیزیکی نخواهیم داشت، بلیت‌ها حتی اگر رایگان هم باشد از طرف سایت‌های فروش بلیت اینترنتی صورت می‌گیرد؛ درباره قیمت‌گذاری، شورایی در حال فعالیت است که نتیجه را خدمت شما اطلاع رسانی خواهیم کرد.

گرامیداشت کودکان غزه

مشهدی عباس درباره بخش گرامیداشت کودکان غزه در این رویداد توضیح داد: دو نمایش مخصوص نگاه به فضای غزه آماده کردیم که جشنواره با یکی از این نمایش‌ها افتتاح می‌شود. در روز ۱۳ آبان هم نمایشی درباره غزه داریم. نگاه جشنواره این است که بچه‌ها در سراسر دنیا باید آرامش داشته باشند.

حمید نیلی نیز بیان کرد: یکی از مشکلاتی که داریم تعدد جشنواره‌هاست و باید به یک سازماندهی در این حوزه برسیم. هر چند کارهای جشنواره‌ها رو به اتمام است و گروه‌های کارشناسی در حال کار هستند تا به دو سالانه یا سه سالانه و یک سند درست در جشنواره‌ها برسیم.

بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند