ابراهیم حاتمی‌کیا

عنوان چهره سال سینمای انقلاب به ابراهیم حاتمی‌کیا رسید

به گزارش ردکارپت فیلم:  مراسم چهاردهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس برگزار و ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان چهره سال سینمای انقلاب معرفی شد.

مراسم چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینما انقلاب و جایزه سینمایی ققنوس شامگاه جمعه ۳ اسفند در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. در این مراسم چهره‌هایی همچون ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «موسی کلیم‌الله»، سید محمود رضوی تهیه‌کننده «موسی کلیم‌الله (ع)»، آرش زینال‌خیری تهیه‌کننده «پیشمرگ»، حسین دارابی کارگردان «خدای جنگ»، مهدی فرجی تهیه‌کننده «ناتور دشت»، محسن مومنی‌شریف رئیس سابق حوزه هنری و جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه حضور داشتند.

در ابتدای مراسم سعید مظاهری دبیر چهاردهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس با اشاره به اندیشه‌های شهید آوینی بیان کرد: بعد از فقدان شهید آوینی، بسیاری او را فقط با «روایت فتح» می‌شناسند، در حالی که تفکر او فراتر از مستندسازی بود. پس از سال ۱۳۸۸ جریان‌های مختلفی شکل گرفتند که خود را در راستای تفکر شهید آوینی می‌دانستند.

وی افزود: جایزه سینمایی ققنوس نیز بر همین اساس راه‌اندازی شد، زیرا خلأ گفتمان انقلابی در سینما احساس می‌شد.

دبیر جایزه تصریح کرد: امسال سینما انقلاب در سه محور اصلی برگزار شد؛ برگزاری نشست‌های نخبگانی و دانشجویی، راه‌اندازی محافل ویژه سینمای نوجوانان و تحلیل ۹ جریان سینمایی که پس از ۹ دی ۱۳۸۹ شکل گرفتند.

حاتمی‌کیا: آرزو دارم مردم برای عبادت به سینما بیایند

در ادامه مراسم اهدای جوایز آغاز شد و اولین جایزه مربوط به بخش خانواده به فیلم آرش زینال خیری تهیه کننده فیلم«پیشمرگ» اهدا شد.

وی پس از دریافت جایزه گفت: خوشحالم که سیمرغ مردمی جشنواره فیلم فجر به فیلم ما رسید و از مردم می‌خواهیم که از فیلم‌های دفاع مقدس و جبهه مقاومت در اکران عمومی حمایت کنند.

سپس در بخش پویانمایی جایزه به مهدی جعفری جوزانی تهیه‌کننده انیمیشن «افسانه سپهر» اهدا شد.

جعفری جوزانی پس از دریافت جایزه عنوان کرد: ما با «آژانس شیشه‌ای» ابراهیم‌ حاتمی‌کیا عاشق سینما شدیم و امیدوارم ایشان در این ‌حوزه پایدار باشند.

جایزه بخش پیشرفت و مردم به مهدی فرجی تهیه کننده فیلم «ناتور دشت» تعلق گرفت.

فرجی هم پس از دریافت جایزه خود گفت: امیدوارم روزی برسد که سینمای ایران ۱۰ فیلمساز مانند ابراهیم حاتمی‌کیا داشته باشد. او نماد سینمای انقلابی است.

در ادامه مراسم جایزه بخش روایت مقاومت و قهرمان به حسین دارابی کارگردان فیلم «خدای جنگ» رسید.

حاتمی‌کیا: آرزو دارم مردم برای عبادت به سینما بیایند

ابراهیم حاتمی کیا چهره سال سینمای انقلاب شد

سپس نوبت به جایزه چهره سال سینمای انقلاب اسلامی رسید و جایزه این بخش به ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «موسی کلیم‌الله (ع)» اهدا شد.

ابراهیم حاتمی‌کیا پس از دریافت جایزه گفت: قبل از اینکه فیلم ‌«موسی کلیم ‌الله» را شروع کنم در یک پروژه در سوریه کار می‌کردم. در آنجا ۶ ماه تحقیق کردم و قرار بود فیلمی درباره حاج قاسم سلیمانی بسازیم اما تولید این کار به نتیجه نرسید.

وی ادامه داد: پس از آن پروژه سریال حضرت موسی به من پیشنهاد شد. به دلیل وضعیت خاص این پروژه و درگذشت مرحوم سلحشور و مشکلاتی که برای آقای شورجه اتفاق افتاد، نمی‌خواستم این پروژه زمین‌ بماند و تازه وقتی وارد این پروژه شدم فهمیدم چرا فیلم قبلی در سوریه به جایی نرسید.

حاتمی‌کیا گفت: شهید سلیمانی در جنگ منطق خاص خودش را داشت که صرفاً نظامی نبود. من این منطق را در فیلم «موسی کلیم‌الله (ع)» به کار بردم.

این کارگردان عنوان کرد: اصل فیلم «حضرت موسی(ع)» یک سریال است که امکانات خود را می‌طلبید و من از همان ابتدا در ذهنم یک فضای ۱۷۰۰ متری برای کار را ترسیم کردم که متاسفانه امکان تهیه آن را پیدا نکردیم. با این وجود سعی کردیم در یک مکان محدود یعنی ۱۷۰ متر پروژه را با تکنیک‌های جدید جلو ببریم. ما این را از حاج قاسم یاد گرفتیم که هیچ وقت از راه نباید ترسید.

حاتمی‌کیا: آرزو دارم مردم برای عبادت به سینما بیایند

حاتمی‌کیا در ادامه با اشاره به فیلم «مست عشق» حسن فتحی بیان کرد: در طول یک سال گذشته فقط یکبار فرصت کردم به سینما بروم و آن هم برای تماشای فیلم «مست عشق» بود. در آن سانس سالن مملو از جمعیت بود و خیلی برای من جالب بود که مردم برای یک شخصیت ادبی تا چه اندازه اشتیاق دارند. من تنها یکبار با پدرم به سینما رفتم و آن هم یک فیلم مستند در مورد خانه خدا بود و شور مردم در آن فیلم به گونه‌ای بود که انگار مردم برای عبادت آمده‌اند. من به آرزوی اون روزی هستم که مردم برای عبادت به سینما بیایند و از سینما به معنویت برسند.

آخرین جایزه این مراسم مربوط به بخش دانشجویی و دانش آموزی بود که به فیلم «بچه مردم» به تهیه کنندگی سید علی احمدی اهدا شد.

در پایان این‌ مراسم فیلم «موسی کلیم‌الله (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و تهیه کنندگی سیدمحمود رضوی اکران شد.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند