به گزارش ردکارپت فیلم: چین در حال بررسی ممنوعیت اکران فیلمهای هالیوودی در این کشور در پاسخ به تعرفههای ترامپ است.دو چهره شناختهشده چینی شامل سردبیر یک رسانه دولتی و فرزند یکی از رهبران پیشین حزب کمونیست، هر دو جزئیات یکسانی از مجموعه اقدامات متقابل احتمالی را منتشر کردند که گفته میشود مقامات چینی در پاسخ به تعرفههای دونالد ترامپ در حال بررسی آن هستند.
صنعت فیلم آمریکا تاکنون از اقدامات تلافیجویانه مستقیم کشورهایی که از تعرفههای فراگیر ترامپ آسیب دیدهاند، در امان مانده است؛ چرا که اکران سینمایی و پلتفرمهای پخش آنلاین به عنوان «خدمات» و نه «کالا» طبقهبندی میشوند. اما به نظر میرسد این بخت با هالیوود در چین به عنوان دومین بازار بزرگ فیلم در جهان رو به پایان باشد.
به گزارش هالیوود ریپورتر، در شرایطی که روابط تجاری واشنگتن و پکن رو به وخامت گذاشته، دو وبلاگنویس پرمخاطب چینی فهرستی مشابه از اقداماتی را منتشر کردند که به گفته آنان، مقامات محلی در واکنش به تعرفه ۵۴ درصدی ترامپ بر تمام کالاهای چینی در دست بررسی دارند؛ تعرفهای که رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده در صورت عقبننشینی نکردن پکن، آن را به ۱۰۴ درصد افزایش خواهد داد. این فهرست شامل «کاهش یا ممنوعیت واردات فیلمهای آمریکایی» و همچنین افزایش تعرفه بر کالاهای کشاورزی و خدمات آمریکایی است.
این برنامههای احتمالی بهطور همزمان در شبکههای اجتماعی چین توسط لیو هونگ، سردبیر ارشد خبرگزاری دولتی شینهوا و رن یی، نوه رن ژونگی (دبیر سابق حزب در استان گوانگدونگ) منتشر شد. هر دو نفر این اطلاعات را به منابعی نامشخص نسبت دادند که با برنامهریزیهای دولتی آشنا هستند. خبرگزاری بلومبرگ نخستین رسانه غربی بود که این گزارش را پوشش داد.
در سالهای اخیر، درآمد استودیوهای آمریکایی در چین بهطور قابلتوجهی کاهش یافته است؛ چرا که سلیقه مخاطبان محلی از فیلمهای پرزرق و برق هالیوودی به سمت فیلمهای بومی و چینیزبان تغییر کرده است. با این حال، از دست دادن کامل بازار چین همچنان میتواند بر سودآوری استودیوها تأثیر بگذارد.
فیلم «ماینکرافت» از استودیوهای برادران وارنر و لجندری، آخر هفته گذشته با فروش ۱۴.۵ میلیون دلاری در چین اکران شد، رقمی که کمی بیش از ۱۰ درصد از فروش بینالمللی ۱۴۴ میلیون دلاری آن را تشکیل میدهد.
در سال ۲۰۲۴، موفقترین فیلم آمریکایی در چین «گودزیلا در مقابل کینگ: امپراتوری جدید» از همین دو استودیو بود که به فروش چشمگیر ۱۳۲ میلیون دلار دست یافت.
مقامات چینی کنترل کاملی بر همه جنبههای توزیع فیلم در کشور دارند و در سالهای گذشته بهطور خستگیناپذیر تلاش کردهاند تا محتوای داخلی را به بهای کاهش فیلمهای وارداتی تقویت کنند.
طبق توافقات تجاری پیشین، چین متعهد شده بود سالانه ۳۴ فیلم خارجی را تحت شرایط تقسیم درآمد اکران کند که در آن، استودیوهای خارجی سهم ۲۵ درصدی از فروش بلیتها دریافت میکردند. همچنین ناظران چینی بر محتوای فیلمها نظارت سختگیرانه دارند و تاریخ اکران همه فیلمها را تعیین میکنند و تعطیلات پرمخاطب را برای تولیدات داخلی رزرو میکنند.
با این حال، صنعت سینما یکی از معدود حوزههایی است که آمریکا در آن مازاد تجاری قابل توجهی با چین دارد؛ چرا که فیلمهای چینی با وجود فروش بالا در بازار داخلی، نتوانستهاند در میان مخاطبان آمریکای شمالی موفقیتی مشابه به دست آورند.
بدون دیدگاه