خواننده

متولدین ۷ بهمن سینما ، تئاتر و موسیقی؛ شادمهر عقیلی

به گزارش ردکارپت فیلم: شادمهر عقیلی (زادهٔ ۷ بهمن ۱۳۵۱) خواننده، آهنگساز، تنظیم کننده، نوازنده، ترانه‌سرا، تهیه‌کننده موسیقی و بازیگر ایرانی است که با انتشار چند آلبوم موسیقی در ایران کار خود را آغاز کرد. او پس از مدتی ابتدا به کانادا و سپس به ایالات متحدهٔ آمریکا مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت هنری ادامه داد.

 

شادمهر عقیلی
اطلاعات پس‌زمینه
زاده ۷ بهمن ۱۳۵۱ ‏(۴۹ سال)

۲۷ ژانویه ۱۹۷۳

تهران، ایران

ژانر پاپ فارسی
پیشه خواننده، نوازنده، آهنگساز، تنظیم‌کننده، بازیگر
ساز(ها)
  • ویولن
  • گیتار
  • پیانو
  • گیتار الکتریک
  • کیبورد
  • گیتار بیس
  • ماندولین
  • ترومپت
  • هارمونیکا
  • پرکاشن
  • بوزوکی
  • درام
سال‌های فعالیت ۱۳۷۴–اکنون
ناشر(ان)
  • طنین صوت
  • پیغام سحر
  • فارس‌نوا
  • آوای نوین
  • هم‌آواز
  • نوا مدیا
  • سنتوری رکوردز
  • آونگ میوزیک
  • رادیوجوان
همکاری‌های مرتبط مهستی، لیلا فروهر، ابی، عارف، علی لهراسبی، جمشید، پاکسیما زکی‌پور، مونا برزویی، شاهکار بینش‌پژوه، ایلیا منفرد، بهروز صفاریان، سعید شهروز و…
سازهای اصلی
ویولن، گیتار، پیانو

زندگی

شادمهر در یک خانواده شش نفره در تهران متولد شد. سه برادر به نام‌های حمید، محمد تقی و محمد علی و یک خواهر به اسم پروین داشت که از این سه برادر، یکی از آن‌ها حین خدمت سربازی و یکی از آن‌ها در زلزلهٔ رودبار فوت شدند. محمد تقی نیز در سال ۹۲ درگذشت. پدرش نیز در دوران نوجوانی شادمهر درگذشت. نام پدر وی علیقلی و مادر وی که هم‌اکنون مقیم ایران است عاصفه است. شادمهر از کودکی با دیدن سازهای موسیقی به این رشته هنری علاقمند شد.

در سال ۱۳۷۶ از هنرستان موسیقی به اتفاق یک گروه به واحد موسیقی صداوسیما رفت. فؤاد حجازی هم جزو آن گروه بود. در همان‌جا بود که با خشایار اعتمادی و علیرضا عصار آشنا شد. اولین آلبوم بدون کلام او به نام «بهار من» که تنظیمی جدید از قطعات قدیمی بود مورد استقبال قرار گرفت و هم‌زمان همکاری خود را با صداوسیما آغاز کرد.

تب شادمهر به مرور بالا گرفت و انتشار آلبوم «دهاتی» آغازگر موجی بود که همه موسیقی پاپ بعد از انقلاب را تحت تأثیر قرار داد. این آلبوم همچنان رکورد فروش آلبوم موسیقی را با بیش از دو و نیم میلیون نسخه فروش در اختیار دارد.

او بعد از انتشار چند آلبوم موفق و انتشار قطعاتی چون «گل یاس» (که به فاطمه زهرا تقدیم شده بود)، توانست نگاه تندروهای مذهبی را هم به سمت آثارش جلب کند. آخرین فعالیت رسمی شادمهر در ایران حضور در فیلم سینمایی «پر پرواز» بود. نقش خواننده‌ای که مجوز انتشار آثارش صادر نمی‌شود و قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارد.

سرانجام شادمهر در سال ۱۳۸۰ پیش از اکران فیلم شب برهنه، ایران را ترک کرد و فعالیت‌هایش را در کانادا و سپس آمریکا ادامه داد.

فعالیت‌های هنری

او از ۱۳۷۴ وارد واحد موسیقی صدا و سیما شد و در آنجا مشغول به کار شد ولی کارهایش برای کسب مجوز مشکل داشتند. به‌عنوان اولین کار «معبود» و سپس «فصل آشنایی» را اجرا کرد و بعد از آن آلبوم بهار من اولین کاست او بود. بهار من آلبوم بدون کلامی شامل ترانه‌های قدیمی مانند «گل گندم» و «بهار من»، «جان مریم» و… بود که شادمهر تنظیم و نوازندگی پیانو، گیتار و ویولن را در آن به عهده داشت. او در آلبومی به نام «فصل آشنایی» که کارهای دیگر خوانندگان پاپ آن روزگاران در ایران، هم در آن جای داشت سه آهنگ به نام‌های «باغ زندگی» به همراهی علیرضا عصار «معبود» و «فصل آشنایی» را ارائه کرد. سپس در آلبومی به نام «نازنین» باز هم به همراهی دیگر خوانندگان، دو آهنگ «قفس» و «تا بی‌نهایت شب» را ارائه کرد.

آلبوم مسافر

آلبوم دوم شادمهر عقیلی که در واقع اولین آلبوم با کلام او محسوب می‌شود به نام مسافر در سال ۱۳۷۷ با همراهی و همفکری بهروز صفاریان توسط شرکت فرهنگی هنری «پیغام سحر» به بازار آمد که با استقبال بسیار زیادی روبرو شد. این آلبوم یکی از پر فروش‌ترین آلبوم‌های بعد از انقلاب بود که در دهه ۷۰ وارد بازار شد.

آلبوم دهاتی و حواشی آن

دهاتی، آلبوم بعدی عقیلی بود که توسط شرکت فرهنگی هنری «فارس نوا» منتشر شد. شرکت پخش‌کننده آلبوم دهاتی برای گرفتن مجوز با موانعی از سوی وزارت ارشاد روبرو شد به‌طوری‌که شادمهر بارها مجبور شد ترانه‌های این کار را بازخوانی و اصلاح کند. این آلبوم موفق شد تحولی بزرگ در موسیقی پاپ ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایجاد کند. بنا بر اعلام منابع متعددی آلبوم دهاتی پر فروش‌ترین آلبوم تاریخ موسیقی پاپ ایرانی، بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران است.

در دی ۱۳۹۲ این آلبوم پس از ۱۴ سال توسط توسط کمپانی ایران‌گام با طرح جلدی جدید بازنشر شد.باز نشر این آلبوم حواشی بسیاری را به وجود آورد. همچنین روزنامه کیهان و خبرگزاری فارس با مقالاتی تند به بازنشر این آلبوم اعتراض کردند.

حمله رسانه‌های جناح اصول‌گرایان به شادمهر عقیلی و انتقاد به انتشار مجدد آلبوم دهاتی توسط شرکت ایران‌گام در دوره وزارت علی جنتی بازتاب گسترده‌ای در مطبوعات و رسانه‌های فارسی‌زبان داخلی ایجاد کرد.

در اردیبهشت ۱۳۹۳ و در پانزدهمین سال روز انتشار آلبوم دهاتی، صفحه رسمی شادمهر عقیلی در فیسبوک تیراژ این آلبوم را حدود ۱۰ میلیون نسخه اعلام کرد و از آن به عنوان پر فروش‌ترین آلبوم تاریخ موسیقی پاپ ایران در بعد از انقلاب ۱۳۵۷ نام برد.

آلبوم مشق سکوت

مشق سکوت نام یک آلبوم موسیقی بی‌کلام، اثر شادمهر عقیلی است که در سبک پاپ تهیه و در سال ۱۳۷۸ منتشر شده‌است. این آلبوم در واقع ورژن بدون کلام آهنگ‌های آلبوم مسافر به همراه آهنگ بدون کلام قطعه «عطر و شبنم» و «غم تنهایی» از تک‌آهنگ‌های منتشر شدهٔ شادمهر است.

آلبوم نغمه‌های شرقی

نغمه‌های شرقی نام یک آلبوم بی‌کلام اثر شادمهر عقیلی است که در سبک پاپ تهیه و در سال ۱۳۷۸ منتشر شده‌است. این آلبوم در حقیقت بازسازی و تنظیم مجدد تعدادی از معروف‌ترین آهنگ‌های فریدون فروغی و گوگوش به صورت بی کلام می‌باشد. همچنین تراک شماره ۵ این آلبوم از ساخته‌های پرویز مقصدی برای احمد رضا نبی زاده می‌باشد که ورژنی تمرینی از این قطعه با صدای داریوش اقبالی هم منتشر شده‌است.

آلبوم پر پرواز

پر پرواز آلبومی با آهنگ‌سازی شادمهر عقیلی و محمدرضا چراغعلی است که در اصل موسیقی متن فیلم سینمایی پر پرواز می‌باشد. موسیقی متن این فیلم به همراه دو قطعه از سه قطعهٔ با کلام آن را محمد رضا چراغعلی ساخت. اما معروف‌ترین آهنگ این فیلم یعنی قطعه علامت سؤال (یه پنجره با یه قفس…) که خیلی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند همان تراک «پر پرواز» است را خودِ شادمهر عقیلی ساخته و تنظیم کرده‌است.

ترک ایران و آلبوم خیالی نیست

شادمهر عقیلی در سال ۱۳۸۰ به کانادا و سپس به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد.[۱۹] و در آنجا موفق شد با کمپانی «نوا مدیا» قرارداد امضاء کند. هنوز چند وقتی تا انتشار اولین آلبوم او در خارج از کشور باقی‌مانده بود که ناگهان این آلبوم با کیفیت پایین در بازار ایران پخش شد. بعضی از آهنگ‌هایی که او اصلاً قصد انتشار آن‌ها را نداشت در این آلبوم منتشر شده بود. بعد از یک ماه از این ماجرا آلبوم او به‌طور رسمی و با نام خیالی نیست پخش شد. ترک دوم این آلبوم (ژینا) جز اولین تکنو ترنس‌های ایرانی به‌شمار می‌رود. بعد از منتشر شدن این آلبوم و به دلیل وجود نداشتن سه آهنگ: باور، می‌خوام برم، فال قهوه در آلبومی که یک ماه قبل در ایران پخش شده بود بار دیگر آلبوم او این بار با این سه آهنگ جدید و با نام فال قهوه در ایران به فروش رسید.

آلبوم آدم‌فروش

آلبوم آدم‌فروش دومین آلبوم رسمی شادمهر عقیلی بعد از مهاجرتش از ایران می‌باشد که در اسفند سال ۱۳۸۲ از سوی کمپانی نوا مدیا منتشر شد. تمامی آهنگسازی‌ها و تنظیم‌های این آلبوم به جز آهنگ «دل دیوونه» که کاوری از یک آهنگ یونانی می‌باشد را خود شادمهر انجام داده‌است.
آلبوم پاپ کورن

آلبوم سوم او در خارج از کشور پاپ کورن نام داشت که در فروردین ۱۳۸۵ پخش شد. نام آلبوم «پاپ کرن» در ابتدا «تلافی» بود ولی درست چند ماه پیش از انتشار این آلبوم عده‌ای سودجو (به تعبیر خود شادمهر) مجموعه‌ای از آهنگ‌های قدیمی که او در ایران خوانده بود جمع کرده و تحت عنوان آلبوم «تلافی» در بازار پخش کردند. این آهنگ‌ها عبارت بود از: تلافی، اشک بی کسی، قید موندن رو بزن، شب برهنه، وقتی تو رو شناختم و دو ریمیکس از آهنگ ستاره. شادمهر از پخش آلبوم منصرف شد و شروع به ساخت آلبومی جدید به نام پاپ کورن با آهنگ‌هایی جدید گرفت.

آلبوم تقدیر

آلبوم تقدیر از شادمهر عقیلی بعد از سه سال در سال ۱۳۸۸ توسط کمپانی سنچِری ریکوردز عرضه شد. هفت تک‌آهنگ شادمهر با نام‌های «سبب»، «رسیدی»، «مشکوک»، «بغض»، «بیا»، «تن تو» و «یه کاری کن» تحت عنوان آلبوم غیررسمی با نام «سبب» در ایران منتشر شد که بعدها چهار آهنگ «سبب»، «رسیدی»، «مشکوک» و «یه کاری کن» همراه با چهار آهنگ دیگر «خیال»، «شیلا»، «ترس» و «تقدیر» به‌طور رسمی در آلبوم «تقدیر» از سوی کمپانی سنتوری رکوردز عرضه شد. آهنگ تقدیر طبق نظرسنجی شبکه من و تو ۱ در رتبهٔ بیستم ماندگارترین ترانه‌های تاریخ موسیقی ایران قرار گرفت.

آلبوم طرفدار

آلبوم طرفدار از شادمهر عقیلی بعد از سه سال در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۹۱ از سوی کمپانی آونگ عرضه شد. آهنگ «حالم عوض میشه» طبق نظرسنجی شبکه من و تو ۱ و رادیوفردا به عنوان بهترین آهنگ سال ۹۰ انتخاب شد. همچنین آهنگ انتخاب نیز براساس تمام نظرسنجی‌های انجام شده در فیسبوک و نظر سنجی شبکه من و تو ۱ و رادیو فردا و برنامه شباهنگ به عنوان بهترین آهنگ سال ۹۱ انتخاب شد.

آلبوم تجربه کن

آلبوم تجربه کن از شادمهر عقیلی دوازدهمین آلبوم رسمی او می‌باشد که بعد از چهار سال و در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۵ از سوی کمپانی آونگ منتشر شد. طبق نظر سنجی سایت رادیو جوان، سایت ویکی صدا و تمامی دیگر نظر سنجی‌های انجام شده آلبوم تجربه کن به عنوان بهترین آلبوم سال ۱۳۹۵ انتخاب شد.

آلبوم تصویر

آلبوم تصویر از شادمهر عقیلی سیزدهمین آلبوم رسمی او می‌باشد که پس از یک سال، در تاریخ ۱ اسفند ۱۳۹۶ از سوی کمپانی آونگ و رادیو جوان منتشر شد.

آهنگ‌شناسی

آلبوم‌های رسمی

۱۳۷۶ بهار من
۱۳۷۷ مسافر
۱۳۷۸ دهاتی
۱۳۷۸ مشق سکوت
۱۳۷۸ نغمه‌های شرقی
۱۳۷۹ پر پرواز
۱۳۸۱ خیالی نیست
۱۳۸۲ آدم‌فروش
۱۳۸۵ پاپ کورن
۱۳۸۸ تقدیر
۱۳۹۱ طرفدار
۱۳۹۵ تجربه کن
۱۳۹۶ تصویر

آلبوم‌های غیررسمی

آلبوم‌های غیررسمی آلبوم‌هایی هستند که بدون رضایت شادمهر پخش شدند. آلبوم آدم و حوا بدون رضایت او لو رفت و آلبوم دوری و پشیمانی در حقیقت مجموعه ترانه‌هایی بود که وی برای عرشیا ساخته بود و توسط عرشیا بدون رضایت شادمهر پخش شد. فریبا آلبومی زیر زمینی بود که وی در ایران خوانده بود. تلافی هم آلبومی غیررسمی شامل تعدادی از ترانه‌های قدیمی شادمهر بود که به گفتهٔ شادمهر خودش نیز آن‌ها را نداشت. مجموعه هفت تک‌آهنگ شادمهر با عنوان آلبوم سبب در آی‌تیونز پخش شد. شام غریبان نیز مجموعه‌ای آهنگ بسیار قدیمی و با کیفیت خیلی پایین است که ظاهراً از کارهای تمرینی شادمهر در اوایل دهه هفتاد به‌شمار می‌روند.

مجموعه آهنگ‌هایی که وی در آلبوم‌های گروهی به همراه خوانندگان دیگر منتشر ساخته بود (فصل آشنایی و …) تحت عنوان آلبومی غیررسمی به نام آنتیک در فضای مجازی پخش شد.

۱۳۷۴ شام غریبان
۱۳۸۲ دوری و پشیمانی
۱۳۷۸ فریبا
۱۳۷۹ آدم و حوا
۱۳۸۶ سبب
۱۳۸۰ تلافی
۱۳۸۸ آنتیک

فیلم‌شناسی

پر پرواز (۱۳۷۹)
شب برهنه (۱۳۸۰)

سایر فعالیت‌ها

شادمهر عقیلی در سال ۱۳۹۹ با انتشار یک پست تبلیغاتی در صفحهٔ اینستاگرام خود خبر از تأسیس یک سایت اینترنتی پیش‌بینی و کازینوی آنلاین داد که با واکنش‌ها و انتقادات فراوان از سوی طرفداران خود روبرو شد.  این انتقادات به حدی گسترش یافت که شادمهر عقیلی را وادار به واکنش کرد، او در استوری اینستاگرام خود دراین‌باره نوشت: «مردم قضاوت می‌کنند، چون فکر کردن براشون مشکل است!»


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند