به گزارش ردکارپت: فصل جدید کنسرتها در راه است، اما گرانی بلیت مانع استقبال تمامی اقشار از اجراهای زنده میشود.
با پایان محرم و صفر فصل جدید کنسرتها فرا می رسد. جلساتی بین مسئولان سالنهای کنسرت و تهیه کنندگان برگزار شده تا سانسهای مختلف در اختیار خوانندگان قرار بگیرد. بلیت فروشی کنسرتها نیز مدتی است آغاز شده و خوانندگان یکی یکی منتظر سولداوت شدن اجراهایشان هستند.
اما موضوعی که حسابی توی ذوق میزند، این است که همه اقشار نمیتوانند در اجراهای زنده حضور پیدا کنند. صد محکمی به اسم گرانی بلیت، اقشار متوسط و ضعیف را از سالنهای کنسرت دور و دورتر میکند
قیمت بلیت کنسرت از ۳۰۰ هزار تومان هم عبور کرد!
وقتی سری به سامانه فروش بلیت کنسرت بزنید، این موضوع بیش از هر چیز جلب توجه میکند. قیمت بلیت کنسرتهای پاپ از ۶۰ هزار تومان آغاز شده و به مرز ۲۰۰ هزار تومان میرسد. قیمتهای عجیب و غریبتر در کنسرت یک گروه خارجی است. مدت هاست بلیت فروشی کنسرت گروه آلمانی شیلر آغاز شده است و قیمت بلیتهای این اجرا از ۱۰۰ هزار تومان آغاز و به ۳۵۰ هزار تومان نیز میرسد.
برگزاری کنسرت فقط برای عدهای خاص
وقتی بلیت کنسرت شیلر تا این اندازه بالاست، فقط اقشار خاص میتوانند در آن حضور پیدا کنند. وقتی نشست خبری گروه شیلر در سالن وزارت کشور برگزار شد، صحبت تهیه کنندگان این اجرا و کریستوفر فن دیلن موزیسین این اجرا، تبادل فرهنگ دو کشور در زمینه موسیقی بود. اما جایی که همه مردم در آن نیستند، چه تبادل فرهنگی اتفاق میافتد؟!
وقتی این ادعا به یک شعار صرف شبیه میشود که اجرای کنسرت فقط به سود یکی از طرفین باشد. ناگفته نماند که هزینه استقرار این گروه در ایران و دستمزدهایی که با دلار پرداخت میشود، کنسرت شیلر را این قدر گران کرده است؛ از همین رو تهیه کنندگان برای کسب سود، مجبور به افزایش بهای بلیت هستند.
همه چیز علیه موسیقی و مخاطبانش
هزینه بالای اجاره سالنها از دلایل گرانی بلیت تمام کنسرت هاست. برج میلاد به تازگی هزینه اجاره سالن را افزایش داده است. همین موضوع باعث شد که مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار موسیقی و شنیداری با ارسال نامهای سرگشاده به مدیرعامل برج میلاد تهران ضمن انتقاد از افزایش نرخ اجاره بهای مرکز همایشهای این مجموعه، از تحریم برگزاری کنسرتها در این مکان خبر دهد.
هزینه عوامل و مخارج تولید قطعات، تصویب قانون ده درصدی که شامل کسر ۱۰ درصد از درآمد کنسرت است و … همگی دست به دست هم داده که رفتن به کنسرت برای بسیاری از مردم تبدیل به یک رویا شود.
مشخص نیست چرا بار مشکلات اقتصادی و هزینههای بالای برگزاری کنسرت، فقط به دوش مردم است. برای حال این روزها و حتی فردای موسیقی ایران و برگزاری کنسرت باید فکری کرد. نباید کار به جایی برسد که در آینده نزدیک، رسانهها از صندلیهای خالی کنسرتها بنویسند.
بدون دیدگاه